Cunoscut ca unul dintre cele mai mari oraşe din Germania, Frankfurt are o populaţie de 670.000 de locuitori. O adevarată metropolă ce înglobează trei mari sectoare ale economiei: finanţele, transportul şi comerţul. Aici se află de asemenea Banca Centrală Europeană, Banca Federală, dar şi renumita Commerzbank. Alături de Londra și Paris, Frankfurt este renumit pentru industria sa financiară. Infrastructura este de nota 10, iar Aeroportul Internaţional Frankfurt este considerat al doilea din Europa alături de Aeroportul Heathrow şi Aeroportul Internaţional Charles de Gaulle. 

DSC01786În Frankfurt se află universitatea Johann-Wolfgang-Goethe-Universität, dar şi muzee situate în mare parte pe așa-numitul Mal al muzeelor (Museumsufer). Muzeele cele mai importante sunt Städelsches Kunstinstitut und Städtische Galerie și Naturmuseum Senckenberg.

Una dintre numeroasele atracţii turistice din Frankfurt este grădina botanică Palmengarten, care  cucereşte printr-o impresionantă seră de palmieri. Aici puteţi admira una dintre priveliştile minunate din Frankfurt. Peisajul verde îţi taie răsuflarea, iar tabloul exponatelor botanice oferă amintiri de neuitat. În Palmengarten puteţi vedea o multitudine de specii de plante din flora tropicală, precum şi bazine de apă. De asemenea, puteţi explora trasee pitoreşti de mers pe jos şi alte facilităţi, ce dau grădinii aerul unui loc de vis.

Călătoria în Frankfurt nu are farmec dacă nu aveţi pe lista Opera Veche (Alte Oper). Situată în centrul oraşului, opera este înconjurată de Piaţa Operei. Obiectiv turistic de mare anvergură, Opera Veche impresionează printr-o privelişte măreaţă a faţadelor sale, cu ferestre imense arcuite, detalii complexe, statui şi alte obiecte de ornament. În interior vă întâmpină o cafenea înconjurată de istorie şi Foaierul Vechi, încărcat de spiritul de la sfârşitul secolului al 19-lea.

De departe cel mai frumos loc al oraşului îl constituie piaţa Romerberg, deoarece este un loc atractiv, situat lângă malul nordic al râului Main. Poate fi numit cel mai pitoresc cartier istoric din oraş, tocmai pentru că aici există trei clădiri cu un design arhitectural medieval diferit, cu ornamente şi simboluri, care reflectă istoria oraşului Frankfurt. Culorile vii, dar şi ferestrele mici de pe faţadele principale ale celor trei clădiri vă vor bucura simţul vizual.

frankfurtPentru că este un oraş modern, Frankfurt poate fi văzut de sus chiar din centrul oraşului. Este vorba de  Main Tower, unul dintre cei mai mari zgârie-nori din Frankfurt. Main Tower este singura modalitate de a te bucura de o privelişte superbă de la o altitudine de aproximativ 200 metri deasupra solului. Astfel, de aici puteţi admira o vedere panoramică extraordinară a oraşului. Un loc minunat, unde puteţi realiza fotografii de efect, unde puteţi respira aerul occidental şi unde gândurile voastre pot prinde aripi într-o secundă.

Nu în ultimul rând, clădirea Hauptwache este situată chiar în centrul oraşului şi este o altă atracţie turistică istorică de preţ, ce nu este de evitat. Hauptwache vă va atrage atenţia prin intermediul design-ului arhitectural baroc captivant. Clădirea este înconjurată de numeroase alte clădiri contemporane de o frumuseţe de nedescris, unde puteţi savura o ceaşcă de cafea sau ceai în acompaniamentul unui cântăreţ ambulant.

Autor: Raluca Radu