Echipa Centrului de Limbi Străine A_BEST a sărbătorit pe 24 septembrie 2015 Ziua Europeană a Limbilor Străine, împreună cu elevii şi profesorii de limbi străine de la liceele şi colegiile din Bucureşti. Cei aproape 30 de participanţi la atelierul „Explorăm limbile străine prin jocuri interactive” organizat la sediul A_BEST s-au implicat alături de trainerii noştri într-o serie de activităţi practice precum dezbateri, jocuri lingvistice şi quiz-uri.

În prima parte a atelierului „Explorăm limbile străine prin jocuri interactive”, ZEL_2profesorii, sub îndrumarea Laurei Sîrbu, trainer A_BEST de limba engleză, au împărtăşit experienţe de la orele de curs şi au făcut schimb de informaţii cu privire la materialele pe care le folosesc la clasă. Pentru a veni în sprijinul profesorilor, Laura le-a propus acestora, în cadrul acţiunii „Creăm jocuri lingvistice pentru orele de curs”, 11 jocuri didactice interactive pe care să le folosească la cursuri. Totodată, s-a discutat despre class management – iar cele mai dezbătute subiecte au fost legate de alegerea grupelor şi gestionarea orelor de curs.

În acelaşi timp, elevii au participat la activitatea „Engleza este distractivă – ZEL_1analizăm fragmente video şi muzicale de actualitate”, coordonată de Cecilia Stănia, trainer A_BEST de limba engleză. Astfel, elevii au discutat cu trainerul despre muzica pe care o ascultă şi despre genurile de filme preferate. Apoi, elevii au dat curs provocării trainerului de a rezolva câteva activităţi antrenante, ca de exemplu completarea anumitor fragmente muzicale cu o serie de cuvinte lipsă sau descoperirea căror filme aparţin melodiile dintr-un colaj cu 10 soundtrack-uri.

În cea de-a doua parte a atelierului „Explorăm limbile străine prin jocuri interactive” atât profesorii, cât şi elevii au completat un quiz pe tema „În ce ţară ar fi trebuit să te naşti?”şi au vorbit despre particularităţile diferitelor naţionalităţi din Europa.

Ziua Europeană a Limbilor Străine, sărbătorită anual

Centrul de Limbi Străine A_BEST s-a alăturat şi în acest an ţărilor care sărbătoresc Ziua Europeană a Limbilor Străine. Cu această ocazie, peste tot în Europa, dar şi în afara ei au loc o serie de evenimente, de la activităţi pentru copii sau la care participă copiii, până la emisiuni radio şi de televiziune, conferinţe, cursuri de limbi străine etc. Toate aceste activităţi au la bază principiul potrivit căruia plurilingvismul este indispensabil pentru o mai bună percepţie a diferenţelor interculturale.