Centrul de Limbi Străine A_BEST va organiza în luna iunie 2016 examene ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) pentru limbile engleză şi germană, în urma cărora participanţii pot obţine un certificat cu recunoaştere internaţională. Persoanele interesate de susţinerea unui astfel de examen se pot înscrie până pe 12 mai, indiferent de limba străină pentru care optează.

Cui se adresează examenul ECL?  

testari_eclExamenul ECL se adresează elevilor, studenţilor, adulţilor şi tuturor celor care doresc să obţină un certificat de recunoaştere a competenţelor lingvistice într-o limbă străină. Cei care vor să se înscrie la testările din iunie 2016 pot alege între limbile engleză şi germană. Testele sunt realizate şi evaluate de European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages.

Obţine un „paşaport lingvistic”!

Certificatele cu recunoaştere internaţională ECL se adresează în special persoanelor care vor să studieze în străinătate, celor care şi-au propus să lucreze în domeniul cercetării sau să obțină un loc de muncă în ţările din Europa sau din lume.

Cunoscut şi sub denumirea de „paşaport lingvistic”, certificatul ECL are o valabilitate nelimitată în timp şi este recunoscut  în întreg spaţiul european, în America Centrală şi America de Sud.

Examenul ECL testează capacitatea orală şi scrisă prin care este folosită o limbă străină în comunicarea de zi cu zi. Subiectele pot fi practice, profesionale şi personale, cu un grad de complexitate diferit.

ECL, examen acceptat la BAC

Elevii de liceu care, pe parcursul învăţământului preuniversitar, promovează testările ECL pentru certificarea competenţelor lingvistice în limba engleză (nivel B2), pot obţine echivalarea rezultatelor la Bacalaureat.

Înscrie-te la examenul ECL!

Examenele ECL se organizează pentru toate limbile străine menţionate anterior, în funcţie de nivelul de competenţă lingvistică al fiecărui vorbitor. Astfel, testările vor avea loc pe 10 iunie (pentru nivelurile B1 şi C1), respectiv 11 iunie (pentru nivelul B2). Înscrierile pentru susţinerea examenelor, indiferent de nivel, în cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST, se fac până la data de 12 mai 2016, conform calendarului oficial ECL: https://abest.ro/testari/ecl.html.

Pentru înscrieri, ne puteţi contacta la adresa de e-mail office@abest.ro sau la numărul de telefon 0762.274.914.