A învăța o limbă străină în ziua de astăzi nu mai este demult doar un moft, ci a devenit o reală necesitate. O limbă străină poate avea rolul unei cărți de vizită cu ajutorul căreia poți deschide multe uși. Mai mult decât atât, aceasta dezvoltă intelectul și ajută comunicarea. 

Iată doar o parte din avantajele pe care cunoașterea unei limbi străine vi le poate aduce:

  • mai multe șanse de a obține un loc de muncă mai bun în ţară sau în străinătate.

  • veți avea ocazia de a cunoaște și înțelege alte culturi

  • înlesnirea comunicării cu persoane din alte țări

  • veți putea să urmăriți un film fără titrare sau veți putea să citiți articole/cărți într-o altă limbă

  • o limbă străină este ca un pod cultural între dumneavoastră și o altă cultură

  • dacă sunteți pasionați de arta culinară, limba străină poate fi o fereastră către deliciosul univers culinar al altor popoare.

  • cercetătorii științifici au demonstrat că învăţarea unei limbi străine previne sau întârzie boli mentale precum demenţa.

Dacă toate motivele de mai sus tot nu sunt suficiente pentru dumneavoastră, aflați că o limbă străină poate reprezenta asul din mânecă atunci când puneți bazele unei afaceri sau vreți să semnați un contract important.

Trăim în era tehnologiei și suntem invadați de o multitudine de noțiuni și termeni străini, iar cu cât știm mai multe, cu atât vom fi mai puțin influențați sau manipulați.

De asemenea, nu uitați că atunci când trebuie să vorbiți cu cineva din altă țară, o parte din mesaj se pierde când comunicare este mijlocită de un interpret.

Dar cum și tăcerea își are rostul ei indiferent de cultură, vă propun un ultim argument pentru învățarea unei limbi străine: „Necunoscând limbi străine, nicicând nu vei înţelege tăcerea străinilor” – Stanislaw Jerzy Lec.

                                   Autor: Nicoleta Stroie – Coordonator Departament Cursuri

                                               Corporate – Centrul de Limbi Străine A_BEST