Centrul de Limbi Străine A_BEST pune la dispoziţia elevilor de liceu cursuri de limba engleză pentru Bacalaureat. 

Începând din luna octombrie 2012, elevii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, care au început pregătirea pentru unul din cele mai importante examene şcolare, și anume Bacalaureatul, îşi pot aprofunda cunoştinţele lingvistice în cadrul cursurilor deschise organizate de echipa de traineri A_BEST.

Promovarea cu succes a Bacalaureatului este atât o dovadă de maturitate din partea elevilor, cât şi un pas necesar către admiterea la facultate. În acest context, cunoaşterea limbii engleze la un nivel cât mai bun contribuie la sporirea șanselor viitorilor studenți în mediul academic.

De ce este engleza greu de învăţat?

Unul dintre motivele care face ca engleza să fie greu de învăţat este reprezentat de confuzia care apare din cauza unei lipse de uniformizare la nivel de ortografie şi pronunţie a cuvintelor. În foarte multe alte limbi străine, cuvintele se pronunţă, în mare parte, aşa cum se scriu. În limba engleză însă, de cele mai multe ori, acest principiu nu se aplică.

Pe de altă parte, pentru că limba engleză este tot mai răspândită la nivel global, vocabularul său devine din ce în ce mai bogat în sensuri. Un singur cuvânt poate avea mai multe sinonime, care nu întotdeauna se pot înlocui unele pe altele, iar astfel propoziţiile pot fi mai greu de formulat. Mai mult decât atât, punctuaţia limbii engleze poate fi şi ea dificilă. Regulile specifice de scriere şi gramatică pot crea probleme celui care îşi doreşte să înveţe această limbă.

Performanţă şcolară într-un cadru relaxat

La Centrul de Limbi Străine A_BEST ne propunem să familiarizăm elevii de liceu cu tehnica de examen de la bacalaureat. Totodată, trainerii noştri îşi vor structura cursurile astfel încât cursanții  să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limba engleză, cu evaluări în patru trepte, ce privesc competenţa de vorbire, înţelegere a limbii vorbite, respectiv citire şi înţelegere a conţinutului lecturii.

Tuturor ne place să ne desfăşurăm activitatea într-un mediu deschis şi relaxat. În cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST trainerii pun mare preţ pe interacţiunea cu participanţii la curs. Aceștia se remarcă printr-o pregătire academică înaltă, studii aprofundate în domeniul lingvistic, dar şi experienţă în lucrul cu elevii de liceu, care au început pregătirea pentru Bacalaureat. Pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai eficient, cursurile se desfăşoară cu un număr de cel mult şapte participanţi. Astfel, elevii vor beneficia de toată atenţia profesorului, care va încerca să transforme orele de curs într-o întâlnire dinamică, în urma căreia cursanţii vor putea să lămurească problemele pe care nu le-au înţeles la şcoală, dar şi să aprofundeze anumite tematici. Totodată, elevii vor fi încurajaţi permanent să participe activ în cadrul şedinţelor de pregătire. Atmosfera relaxată de la Centrul de Limbi Străine A_BEST este propice şi elevilor care sunt timoraţi atunci când trebuie să comunice cu alte persoane, mai ales într-o limbă străină.

Reduceri pentru colegii de liceu

Elevii din anii terminali care vor să studieze limba engleză cu un amic sau un coleg de liceu, beneficiază de o reducere de 5% din partea Centrului de Limbi Străine A_BEST.

Cursurile se desfăşoară de două ori pe săptămână, luni şi miercuri, între orele 14.30 şi 16.30. Cele 15 sesiuni de curs, ce totalizează 30 de ore, vor avea loc în intervalul 1 octombrie – 19 noiembrie 2012.

Pentru înscrieri rapide ne poţi suna la 0762.274.914 sau ne poţi contacta pe e-mail la office@abest.ro.

Mai multe informaţii despre cursurile de limba engleză pentru Bacalaureat găseşti aici.

 Testări LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) International Qualifications from EDI – recunoscute de către Ministerul Educaţiei, pentru echivalarea probei de limba engleză la Bacalaureat

La cerere, elevii de liceu pot susţine testarea LCCI în locul clasicului examen de Bacalaureat la limba engleză, A_BEST fiind centru acreditat de examinare încă din anul 2009. Se oferă consultanță  lingvistică gratuită și se organizează atât simulări ale testărilor LCCI, cât și testările propriu-zise.

De ce LCCI?

Motivele pentru a alege testările LCCI sunt numeroase, dar vom puncta mai jos doar o parte dintre acestea:

– diploma este deosebit de valoroasă, fiind recunoscută internaţional, inclusiv de renumite universități britanice, precum: Manchester Metropolitan University, University of Exeter, University of London (Kings College),  University of Sheffield etc

– aceasta este un bun valabil toată viaţa, fiind un examen fără termen de valabilitate;

– este o testare accesibilă din punctul de vedere al costului;

– evaluează toate abilităţile lingvistice (citire, ascultare, scriere, vorbire);

– oferă posibilitatea de a programa sesiuni de examinare oricând în afara celor 3 sesiuni publice, contra unui cost suplimentar;

– CV-ul candidatului va fi greu de trecut cu vederea atunci când acesta va dori să  se  angajeze în timpul facultăţii/ ulterior.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Straine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări LCCI; testări ECL; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.