Procesul de învăţare a unei limbi străine este cu atât mai eficient cu cât el este susținut de o metodă de predare inovativă și interactivă, care are o aplicabilitate imediată. În acest sens, Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează un workshop special, adresat profesorilor de limbi străine din mediul preuniversitar. Workshop-ul A_BEST se înscrie în categoria manifestărilor realizate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită anual în data de 26 septembrie.

Invităm, aşadar, profesorii de limbi străine (engleză, franceză sau germană), joi, 27 septembrie 2012 (cu începere de la ora 09.00), să participe la activităţile didactice pe care le vom organiza, cu scopul de a aduce în prim-plan strategii şi metode de predare cât mai eficiente, într-un climat educaţional modern. Pentru că activitatea didactică este de neconceput fără învăţăcei, profesorii invitaţi trebuie să vină însoţiti de câte un elev care cunoaşte limba engleză, cel puţin la nivel mediu. Echipa A_BEST oferă atât elevilor, cât şi profesorilor un certificat de participare.

Dezbateri de actualitate şi o tombolă cu premii

Din agenda workshop-ului organizat de echipa A_BEST, pentru al doilea an consecutiv, fac parte activităţi dedicate profesorilor şi elevilor. După prezentările de rigoare, profesorii care predau una dintre limbile franceză, engleză sau germană sunt invitaţi să discute, alături de reprezentanţii A_BEST, despre importanţa unui “paşaport lingvistic”, dar şi a testărilor internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei (ECL, LCCI), care pot înlocui examenul de competenţă lingvistică la Bacalaureat.

Pe de altă parte, elevii prezenţi la workshop vor avea ocazia să discute, alături de trainerii A_BEST, despre două teme importante. Este vorba despre „Limba română, limba oficială a UE” şi „Avantajele testărilor LCCI şi ECL – alternative la varianta clasică de Bacalaureat.” În plus, elevii își pot afla şi nivelul de cunoaştere a limbii engleze, prin susţinerea unui „placement test”, cu rezultatul pe loc.

Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează şi o tombolă cu premii, cu ocazia acestui eveniment.  Este vorba de cărţi de la edituri de renume.

Mai multe detalii pot fi regăsite pe site-ul official.

Să depăşim diferenţele culturale…

Nu suntem niciodată prea în vârstă pentru a învăţa o limbă străină, ba dimpotrivă. Resursele pentru cunoaştere pe care le avem la dispoziţie sunt acum tot mai numeroase. Cursurile şi programele de formare, dispozitivele tehnice de învăţare (de la cărţi, la DVD-uri) fac ca procesul de învăţare să fie accesibil tuturor celor care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile lingvistice. Nu este nevoie decât de disponibilitate şi dorinţa de a persevera. Rezultatele vin şi ele pe parcurs, iar câmpul oportunităţilor devine tot mai larg. Deşi în şcoală, învăţarea limbilor străine este privită ca o obligaţie, abia atunci când începem să explorăm ţările străine, indiferent că motivele sunt de natură personală sau profesională, ne dăm seama de valoarea pe care o au limbile străine. Nimeni nu ar vrea să piardă o oportunitate de studiu sau una de angajare într-o ţară europeană, doar pentru că nu ştie o limbă străină.

Cunoaşterea limbii engleze nu mai este suficientă, conform Consiliului European (CE), iar procesul de globalizare şi specificul deţinerii unei afaceri sunt şi ele dependente de abilitatea de a vorbi mai multe limbi străine. Totodată, CE întăreşte faptul că învăţarea limbilor străine aduce beneficii atât tinerilor, cât şi celor vârstnici. Cunoaşterea limbii pe care alţi oameni o folosesc reprezintă o modalitate prin care ne putem înţelege mai bine unii cu ceilalţi şi prin care putem depăşi diferenţele culturale.

În Europa, există peste 200 de limbi, iar cele mai multe sunt vorbite de persoane ale căror familii au origini ce provin de pe alte continente. Acest aspect face ca limbile străine să fie cu atât mai preţuite şi apreciate.

Ziua Europeană a Limbilor Străine, celebrată anual

Încă din 2001, pe data de 26 septembrie, întreaga Europă celebrează Ziua Europeană a Limbilor Străine. Evenimentul, care a luat naştere la iniţiativa Consiliului Europei de la Strasbourg, încurajează peste 800 milioane de europeni, reprezentaţi în cele 47 de state de la nivelul instituţiei, să înveţe cât mai multe limbi străine, la orice vârstă, în cadrul sau în afara unui mediu academic.

Cu ocazia celei de-a unsprezecea ediţii a Zilei Europene a Limbilor Străine, peste tot în Europa au loc evenimente diverse, de la activităţi pentru copii sau la care participă copiii, până la programe radio şi TV, conferinţe sau workshop-uri de limbi străine. Toate aceste activităţi au la bază principiul potrivit căruia plurilingvismul este indispensabil pentru o mai bună percepţie a diferenţelor interculturale.

Centrul de Limbi Străine A_BEST se alătură ţărilor care sărbătoresc anual Ziua Europeană a Limbilor Străine, printr-un workshop care are ca scop eficientizarea activităţii de învăţare-predare în cadrul mediului preuniversitar.

Evenimentul va avea loc la sediul A_BEST din zona Ștefan cel Mare – Obor – Lizeanu, Strada Reînvierii, nr. 3-5, Europa Primex Business Center, etajul 1.

Pentru înscrieri, în limita locurilor disponibile, ne puteţi suna la numărul de telefon: 0762. 274. 914 sau ne puteţi scrie un e-mail la adresa office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Straine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări LCCI; testări ECL; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice