A_BEST s-a implicat și se va implica în continuare activ în programele lingvistice promovate de Uniunea  Europeană și Consiliul Europei, alături de milioane de oameni din alte 45 de țări participante. Activitățile întreprinse vizează diversitatea lingvistică în Europa și promovează învățarea limbilor străine.

Obiectivele generale sunt:

– Atragerea atenției publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine şi diversificarea gamei de limbi străine, cu scopul de a creşte plurilingvismul şi înţelegerea interculturală;

– Promovarea diversităţii lingvistice şi a bogăției culturale a Europei, care trebuie să fie păstrată şi promovată;

– Încurajarea învăţarii continue şi în afara şcoalii, indiferent dacă e făcută în scopuri legate de studiu, pentru nevoi profesionale, în scopul de mobilitate sau de plăcere şi de schimburi interculturale.

În septembrie 2011, s-a organizat „A_BEST WORKSHOP – European Day of Languages”:

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/language/en-GB/Default.aspx

Evenimentul mai sus mentionat, organizat de Centrul de Limbi Străine A_BEST a fost destinat exclusiv profesorilor care au ca activitate predarea unei limbi străine și care sunt atrași de metode inovative și interactive de lucru, cu aplicabilitate directă la clasă. Scopul nostru a fost de a face cunoscute noi medii de învățare si de a promova strategii de predare eficiente, într-un climat educațional modern.

Agenda evenimentului a fost următoarea: 09:15 – 09:30 – Înregistrarea participanților și networking / 09:30 – 10:15 – Metode interactive de predare a limbilor străine adulților/ 10:15 – 10:30 – Pauză de cafea/ 10:30 – 11:15 – Limba română, Limba Oficială UE. Predarea limbii române expaților prin engleză/ franceză/germană/  11:15 – 11:30 – Pauză de cafea/ 11:30 – 12:15 – Particularitățile testărilor LCCI – English for Business și JETSET/ 12:15 – 12:30 – Tombola – cărți de la edituri precum Thomson, Oxford, CLE , Langenscheidt etc.

Evenimentul a avut loc la sediul A_BEST din București, zona Ștefan cel Mare – Lizeanu, Strada Reînvierii, nr. 3-5, etaj 1, Europa Primex Business Center.

Dacă anul trecut publicul țintă a fost reprezentat de segmentul profesorilor de limbi străine, pentru septembrie 2012 echipa A_BEST pregătește noi evenimente distincte, adresate și altor categorii de persoane, cum ar fi training managerii implicați în contractarea cursurilor de limbi străine corporate sau cercetătorii în domeniul lingvistic.