Săptămâna trecută zece angajaţi ai unor companii bucureştene au participat la examenele LCCI – English for Business, organizate de Centrul de Limbi Străine A_BEST, la sediul său. Alături de Nicoleta Stroie, Coordonator Cursuri Corporate în cadrul A_BEST, cei zece foşti cursanţi A_BEST au avut ocazia de a-şi evalua cunoştinţele de limba engleză pentru afaceri prin susţinerea unor teste practice.

Şi anul acesta, Centrul de Limbi Străine A_BEST a invitat companiile care au ales cursurile de limba engleză pentru afaceri oferite de echipa noastră să trimită la sediul centrului cei mai buni cursanţi, pentru a susţine gratuit examenul LCCI – English for Business. Astfel, pe 5 şi 7 noiembrie 2012, angajaţii din câteva companii multinaționale cu activitate în domeniile retail, asigurări şi import-export au participat la testările LCCI, concepute special pentru diferite niveluri de evaluare. Prima zi de examinare a fost destinată candidaților la testarea LCCI – English for Business Level 2, a doua zi de testare vizând persoanele înscrise la examenul LCCI – English for Business Level 1.

Testări cu situaţii de business concrete

Dornici de a obţine un punctaj cât mai bun, participanţii la examinare au încercat să se concentreze cât mai bine asupra subiectelor pe care le-au avut de rezolvat, punând în practică cunoştinţele pe care le-au dobândit în cadrul cursurilor susţinute de trainerii A_BEST la sediul companiilor în cadrul cărora aceştia îşi desfăşoară activitatea. Subiectele au fost dintre cele mai variate: de la redactarea unei scrisori în numele unei companii, până la întocmirea unui raport sau a unui e-mail.

Diploma LCCI, apreciată de multinaţionale

În cazul în care vă întrebaţi de ce este utilă o diplomă LCCI – English for Business, ar trebui să ştiţi că un astfel de certificat oferă calificări de specialitate de limba engleză în domeniul afacerilor, fiind foarte popular în Europa. Mai mult decât atât, LCCI este un examen cu recunoaştere internaţională fară termen de valabilitate. Nu în ultimul rând, diplomele LCCI sunt folosite ca instrumente de angajare de către companii şi universităţi din întreaga lume.

Examenele LCCI concepute de London Chamber of Commerce and Industry Examinations Board se bazează pe situaţii reale, întâlnite des în practica de business actuală. Acesta este şi motivul pentru care diplomele sunt extrem de apreciate mai ales de companiile multinaţionale. În acest context, un certificat LCCI, recunoscut în peste 100 de ţări, cu siguranţă poate creşte atât şansele de angajare ale unei persoane, cât şi posibilitatea acesteia de a evolua la locul de muncă actual.

În 2009,  Centrul de Limbi Străine A_BEST a fost autorizat pentru organizarea examenelor LCCI – English for Business, în prezent oferind cursanţilor săi posibilitatea de a susţine un examen, în urma căruia aceştia pot obţine un certificat de competenţă în limba engleză pentru afaceri.