Centrul de Limbi Străine A_BEST a organizat joi, 27 februarie 2014, seminarul „Limba română – pe agenda expaţilor”, un eveniment la care au participat peste 30 de persoane. Printre invitaţii la seminarul care a avut loc la Cărtureşti Verona s-au Limba romana pe agenda expatilor_27feb2014 (17)numărat directori de companii, specialişti din domeniul resurselor umane şi studenţi ai Academiei de Studii Economice București – Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine. Momentul interactiv al seminarului a fost reprezentat de susţinerea unei secvenţe dintr-o lecţie de limba română pentru expaţi, de către unul dintre trainerii A_BEST.

Guest speaker în cadrul evenimentului „Limba română – pe agenda expaţilor” a fost Alexandros Finomenos, Business Development Manager Auto.ro, care a vorbit invitaţilor A_BEST despre experienţa de expat la ora de curs. Totodată, Aura Ipate, General Manager la A_BEST, a susţinut o prezentare despre „Trainingul lingvistic pentru expaţi din perspectivă multiculturală.” Potrivit acesteia, „în ultimii ani, interesul pentru studiul limbii noastre a crescut, acest lucru fiind favorizat, pe de o parte, de recunoaşterea limbii române ca limbă oficială a Uniunii Europene, iar, pe de altă parte, de numărul tot mai mare de expaţi din ţară.”

Aura Ipate a adăugat că „programele lingvistice şi cursurile de limba română dedicate expaţilor îmbină elementele de cultură şi civilizaţie cu noţiunile de gramatică, vocabular etc, astfel încât cursanţii să poată să se integreze într-un timp cât mai scurt în noul mediu de lucru.”

Limba romana pe agenda expatilor_27feb2014 (11)Pentru a ilustra o secvenţă didactică dintr-o lecţie de limba română pentru expaţi, echipa A_BEST a pregătit câteva materiale cu tema „La restaurant”, iar pe parcursul a 30 de minute, Mansarda de la Cărtureşti Verona a semănat cu o „sală de curs”, în care câţiva participanţi la evenimentul A_BEST au interpretat rolul unor „cursanţi” expaţi, sub coordonarea trainerului Alexandru Macovescu. Participanţii s-au implicat cu mult entuziasm în activităţile propuse de trainer.

La final, invitaţii au participat la o tombolă cu premii oferite de partenerii A_BEST pentru acest eveniment şi au interacţionat în cadrul unei sesiuni de Networking.

Eveniment „Limba română – pe agenda expaţilor”

Organizator: Centrul de Limbi Străine A_BEST

Parteneri: Cărtureşti, AUTO.ro, Personal Services Group, EnRose, FABIZ, Brightway, HART Consulting, OPEN 4 Business, EdenSPA

Despre A_BEST                                    

Centrul de Limbi Străine A_BEST a fost înfiinţat în 2008, iar în cei peste cinci ani de activitate a reuşit să se remarce pe piaţa de profil. Încă de la început, echipa sa a arătat deschidere faţă de toţi partenerii şi clienţii cu care a colaborat. În prezent, Centrul de Limbi Străine A_BEST (acreditat LCCI, ECL) este o companie ce oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări LCCI; testări ECL; pre-testări Cambridge;  traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.