În septembrie 2012, Centrul de Limbi Străine A_BEST a primit acreditare pentru desfăşurarea examenului ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), o testare de limbă recunoscută internaţional. Astfel, persoanele care vor să lucreze în străinătate, dar şi cele interesate de studii peste hotare se pot înscrie la testele ECL, ce vor avea loc în luna decembrie a acestui an.

Cine poate da un test ECL?                                                                                         

Testele ECL se adresează elevilor, studenților, adulților și tuturor celor care doresc să obțină un certificat de recunoaștere a competențelor lingvistice într-o limbă străină. Cei care vor să participe la un astfel de test pot alege între limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară şi cehă. Totodată, testele lingvistice sunt realizate și evaluate de o universitate de prestigiu din țara de origine pentru fiecare limbă în parte.

Examenul ECL, un „paşaport de limbă”

Orice categorie socială, de la elevi până la salariaţii adulţi, poate participa la examenele ECL. Ele testează capacitatea orală şi scrisă prin care folosim o limbă străină în comunicarea de zi cu zi. Subiectele pot fi practice, profesionale şi personale, cu un grad de complexitate diferit. Cunoscut și sub denumirea de „paşaport lingvistic”, certificatul ECL atestă într-un cadru internaţional rezultatele obţinute de o persoană care învaţă limbi străine şi care dorește să ia parte la experienţe lingvistice şi inter-culturale diverse.

„Aceste certificate se adresează  în mod special celor care doresc să își efectueze studiile în străinătate, celor care şi-au propus să lucreze în domeniul cercetării sau să obțină un loc de muncă în țările din Europa sau din lume”, a declarat Nicoleta Stroie, Coordonator Departament Cursuri Corporate în cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST. “Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp şi sunt recunoscute în întreg spaţiul european, în America Centrală şi America de Sud”, a mai precizat Nicoleta Stroie.

ECL, examen acceptat la BAC

Certificatul ECL este util elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de evaluare a competenţei lingvistice. Astfel, tinerii care pe parcursul învățământului preuniversitar promovează testările ECL pentru certificarea competențelor lingvistice în limba engleză, pot obține echivalarea rezultatelor.

Înscrie-te la testările ECL!

La începutul lunii decembrie, Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează testări ECL în funcţie de nivelul de competenţă al fiecărui vorbitor. Astfel, testările vor avea loc pe 6 decembrie (pentru nivelul A2), 7 decembrie (nivelele B1 şi C1), respectiv 8 decembrie (nivelul B2). Înscrierile pentru sesiunea de teste ECL se fac până la data de 8 noiembrie 2012.

Pentru înscrieri ne poţi suna la 0762.274.914 sau ne poţi contacta pe e-mail la office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Straine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări LCCI; testări ECL; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.