Cea de-a treia ediţie a conferinţei „Ascensiunea în mediul de business prin limba germană”, organizată de A_BEST (https://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de învăţare a limbilor străine din România, a avut loc pe 29 martie la Hotelul Cişmigiu din Bucureşti. Pentru a evidenţia avantajele limbii germane în afaceri şi importanţa programelor de training pentru angajaţi, la eveniment au participat doi reprezentanţi ai companiei UniCredit Business Integrated Solutions – Sucursala Bucureşti, mai exact Bogdan BarbuHead of Centralized Branch Operations Romania şi Simona IvanofHR Business Partner HR Department Governance Romania.

Conferinţa „Ascensiunea în mediul de business prin limba germană”, ediţia a III-a, a reunit aproape 40 de participanţi, printre care s-au numărat specialişti din domeniul resurselor umane, directori, antreprenori, studenţi şi masteranzi.

Germana, limba afacerilor de succes

Ascensiunea in mediul de business prin limba germana, ed. a III-a

Ascensiunea in mediul de business prin limba germana, ed. a III-a

Limba germană este o limbă esenţială pentru comunicarea în mediul de afaceri. În momentul de faţă Germania este un partener comercial important pentru România, iar la nivel local există peste 14.000 de companii cu capital german.

O companie care investeşte în cursuri de limba germană poate să îşi crească vânzările deoarece prin sporirea competenţelor angajaţilor ea poate evita bariere lingvistice şi culturale. Din acest motiv, în ultimii ani interesul companiilor pentru organizarea de cursuri de limba germană pentru angajaţi a crescut tot mai mult. De exemplu, la Centrul de Limbi Străine A_BEST, în anul 2016, cursurile de limba germană au reprezentat 35,35% din totalul de cursuri corporate organizate, iar în anul 2017, numărul solicitărilor a crescut, cursurile de limba germană ajungând să aibă o pondere de 39,08 % din totalul cursurilor corporate predate”, a declarat Cecilia Stănia, Operations Manager în cadrul Centrului de Limbi Străine A_BEST.

Companiile care sunt în căutare de cursuri de limba germană pentru angajaţi trebuie să ţină cont de câteva elemente cheie în alegerea furnizorului de training lingvistic. Potrivit Ceciliei Stănia, printre cele mai importante elemente se numără: experienţa pe piaţă, portofoliul de clienţi, echipa de traineri, metoda de predare, capacitatea de a personaliza programele de training şi oferta financiară.

Limba germană – avantaje în business

Limba germană are numeroase avantaje în business, iar programele de training lingvistic pentru angajaţi sunt esenţiale pentru o companie multinaţională. Reprezentanţii companiei UniCredit Business Integrated Solutions au precizat în cadrul conferinţei „Ascensiunea în mediul de business prin limba germană”, ediţia a III-a, că abilităţile lingvistice contribuie la o mai bună înţelegere a domeniului în care angajaţii activează, oferindu-le astfel o recunoaştere mai rapidă a activităţii şi posibilităţi de dezvoltare a carierei chiar la nivel internaţional.

Ascensiunea_in mediul de business prin limba germana, ed. a III-a„În 2017, au fost organizate 36 de clase de germană pentru aproape 400 de colegi, în timp ce peste 300 de colegi şi-au testat nivelul de limba germană pentru a îndeplini cerinţele de business ale companiei. În prezent, în cadrul departamentelor operaţionale UniCredit Business Integrated Solutions, 80 de angajaţi cunosc limba germană la nivel B2, si circa 40 dintre aceştia la nivel avansat – C1 şi C2”, a spus Bogdan Barbu, Head of Centralized Branch Operations Romania.

Potrivit acestuia, „în 2017, au fost lansate 2 sesiuni de cursuri intensive de limba germană pentru 28 de noi angajaţi fără cunoştinţe de limba germană, cu scopul de a atinge nivelul B1, în decursul a 3 luni consecutive, constând în 260 de ore de curs. Programul va continua şi în acest an cu cel putin alte 3 cursuri intensive. Iniţiativa vizează îmbunătăţirea abilităţilor de limba germană la locul de muncă prin module personalizate de învăţare. Colegii nostri îşi vor aprofunda cunoştinţele de limba germană, lucru care îi va ajuta să comunice mai uşor cu vorbitori nativi şi clienţi.”

Potrivit reprezentanţilor UBIS, compania alege să angajeze tineri şi să investească în formarea lor. Media de vârstă în companie este de 30 de ani, iar mediul dinamic şi contactul permanent cu restul colegilor din Italia, Germania, Austria şi ţările din perimetrul CEE favorizează un mediu unde diversitatea culturală aduce un permanent plus de valoare în viaţa de zi cu zi a companiei şi contribuie la creşterea personală şi profesională a tuturor colegilor.

Conferinţa „Ascensiunea în mediul de business prin limba germană”, ediţia a III-a, s-a încheiat cu o sesiune de networking.

O galerie foto de la eveniment poate fi accesată aici.

Parteneri media: Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Comunicatedepresa.ro

Parteneri eveniment: BPI Group, Outsourcing Portal, Outsourcing Advisors, Open4Business, A_BEST Business Lounge, Fundaţia Inocenţi, Best Corporate Labour Group, Top Movers Romania

Parteneri academici: Liga Studenţilor Români din Străinătate, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

A_BEST a fost înfiinţat în 2008 şi este unul dintre cele mai mari centre independente de învăţare a limbilor străine din România. A_BEST oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări LCCI; cursuri autorizate ANC; testări ECL; pre-testări Cambridge; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulație internaţională; sejururi lingvistice. Pentru detalii, vă invităm pe https://abest.ro/.