Centrul de Limbi Străine A_BEST își lansează primul manual marcă proprie 

București, 24 noiembrie 2015. A_BEST (https://www.abest.ro/), unul dintre cele mai mari centre independente de învățare a limbilor străine din România, şi-a lansat primul manual de limba română dedicat expaților și familiilor acestora.

Manualul “Limba română pentru expați”, structurat în 12 module, este rezultatul a șapte ani de lucru cu expați din corporații și din ambasade și este împărțit în unități dedicate utilizării limbii române atât în activitățile comerciale și în afaceri, cât și limbajului curent.

“Am creat un instrument propriu de învățare a limbii române pentru expați deoarece, din punctul nostru de vedere, nu există pe piață un manual care să răspundă nevoilor concrete de învățare ale managerilor străini care urmează cursurile noastre. Manualul se va utiliza intern, în special în cadrul cursurilor corporate A_BEST, iar prin crearea acestui suport de curs ne-am dorit să punem accentul pe situaţiile reale de viaţă, personală sau profesională. Este vital să expunem cursanții la situații de viață comune, cum ar fi cumpărăturile pe site-urile din România, plinul la benzinării, achiziția de RCA sau de rovinietă, interacțiunea cu instituțiile publice“, declară Aura Ipate, fondator A_BEST.

“Rolul programelor de training dedicate managerilor expaţi trebuie să fie atât formativ, cât și informativ, deci să conţină și elemente de cultură şi civilizaţie, astfel încât cursantul să se poată adapta mediului de lucru din România cu ușurință”, adaugă aceasta.

“Limba română pentru expați” este un manual semnat de Laura Sîrbu, Alexandru Macovescu și Cecilia Stănia, traineri interni A_BEST, cu peste 5 ani de experiență în predarea limbii române expaților. Manualul este accesibil atât în format electronic, cât și în variantă fizică și se adresează celor cinci componente ale învățării unei limbi străine (citire, vorbire, ascultare, scriere şi gramatică). Manualul conţine elemente de gramatică şi de vocabular variate, fiind echivalentul nivelurilor de referință lingvistică A1 și A2.

În cei șapte ani de existență pe piața din România, A_BEST a lucrat cu o serie de companii de top și cu diverse ambasade, cursanții expați A_BEST provenind de pe 4 continente, și anume Europa, Asia, America de Sud și America de Nord.

Manualul a fost lansat în data de 05 noiembrie 2015, în cadrul celei de-a treia ediții a seminarului “Limba română pe agenda expaților”, care l-a avut ca invitat pe Paolo Coletto, Chief Financial Officer & Board Member, Generali România. La evenimentul care a avut loc la Hotelul Cişmigiu din Bucureşti au participat antreprenori, directori de resurse umane, reprezentanţi ai ambasadelor din Bucureşti şi studenţi ai Academiei de Studii Economice Bucureşti – Facultatea de Administrarea Afacerilor, cu predare în limbi străine.

###

Despre A_BEST                                 

Centrul de Limbi Străine A_BEST a fost înființat în 2008, iar în cei peste șapte ani de activitate a reușit să se remarce pe piața de profil. Încă de la început, echipa sa a arătat deschidere față de toți partenerii și clienții cu care a colaborat. În prezent, Centrul de Limbi Străine A_BEST (acreditat LCCI, ECL) este o companie ce oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaționale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expați;  testări LCCI; testări ECL; pre-testări Cambridge; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulație internațională; sejururi lingvistice. Pentru detalii, vă invităm pe www.abest.ro.