Sâmbătă, 26 ianuarie 2013, la sediul Centrului de Limbi Străine A_BEST a avut loc un seminar de instruire a trainerilor noştri despre pregatirea cursanţilor care vor să susţină examenul IELTS (International English Language Testing System). Doisprezece traineri A_BEST au participat la cursul de pregătire „Preparing Students for IELTS”, care s-a desfăşurat sub îndrumarea reprezentantului British Council România, Monica Ralea.

Curs de instruire IELTS pentru trainerii A_BEST

În cadrul seminarului „Preparing Students for IELTS”, trainerii A_BEST au aflat de la Monica Ralea informaţii legate de ultimele actualizări aduse tehnicilor de pregătire ale cursanţilor pentru examenul IELTS. Totodată, pe parcursul celor şase ore de instruire, ei s-au implicat activ într-o serie de activităţi didactice. Acestea au fost concepute special pentru trainerii care vor să îşi familiarizeze cursanţii cu privire la testarea internaţională IELTS şi au acoperit tematici diverse, după cum urmează: Speaking, Writing, Reading şi Listening.

Îndrumătorul seminarului „Preparing Students for IELTS”, Monica Ralea, a precizat pentru Centrul de Limbi Străine A_BEST că „examenul IELTS are un conţinut mai specializat şi este potrivit pentru cei care vor studia la universitate.” Potrivit domniei sale, prin acest examen “se verifică capacitatea unei persoane de a scrie un eseu, eficienţa receptării unei prelegeri, parcurgerea unor teste, abilitatea de a lua notiţe etc.” Totodată, Monica Ralea a adăugat că examenul este indicat şi pentru persoanele care au în vedere căutarea unui loc de muncă peste hotare şi a precizat că succesul la această testare depinde de pregătirea cursantului atât în ceea ce priveşte limba engleză, cât şi pentru examenul propriu-zis (puteţi citi aici un interviu despre examenul IELTS).

La finalul seminarului „Preparing Students for IELTS”, trainerii A_BEST au obţinut un certificat care atestă cunoştinţele pe care aceştia le-au dobândit pe parcursul programului de instruire.

Pregătire IELTS cu trainerii A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează cursuri de pregătire pentru examenul IELTS, în perioada 4 martie – 22 aprilie 2013, echipa noastră punând la dispoziţia cursanţilor modele de teste de pregătire. Materialele realizate de trainerii A_BEST cuprind recomandări pentru fiecare probă a testului IELTS, cu exemple şi aplicaţii practice.

Încă din anul 1989, testarea IELTS reprezintă un model de referinţă pentru examenele de  limba engleză care se organizează periodic. Potrivit site-ului oficial www.ielts.org, peste 7000 de organizaţii, agenţii guvernamentale sau companii multinaţionale din 135 de ţări din întreaga lume recunosc punctajele IELTS ca indicatori valizi şi siguri pentru capacitatea unei persoane de a comunica în limba engleză. De asemenea, numai în anul 2011, s-au organizat peste 1,7 milioane de testări, la nivel mondial.

IELTS este disponibil în două formate: Academic şi General Training şi măsoară capacitatea unei persoane de a comunica în limba engleză în viaţa de zi cu zi.

Persoanele care vor să participe la cursurile de pregătire pentru examenul IELTS ne pot contacta la numărul de telefon 0762.274.914 sau la adresa de e-mail office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL – European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări ECL; testări LCCI; pre-testări Cambridge;  traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.