Cum alegem furnizorul potrivit de cursuri de limbi străine corporate în era GenAI?

În era inteligenței artificiale (AI), directorii de resurse umane și directorii de training trebuie să fie atenți la câteva aspecte esențiale atunci când aleg un furnizor de cursuri de limbi străine pentru dezvoltarea competențelor lingvistice ale echipelor lor.

Iată top 3 sfaturi:

 • Integrarea tehnologiei AI în procesul de învățare:

  Căutați furnizori care utilizează AI pentru a oferi evaluări personalizate. Acest tip de tehnologie poate analiza nivelul actual de competență lingvistică al fiecărui angajat și poate adapta conținutul cursului pentru a se potrivi nevoilor individuale de învățare. Acest lucru asigură că fiecare cursant primește atenția necesară pentru a progresa eficient.

  Pe de altă parte, soluțiile AI pot oferi feedback instantaneu și precis asupra performanțelor cursanților, ajutându-i să își corecteze greșelile rapid și să își îmbunătățească competențele în mod constant.

 • Flexibilitate și accesibilitate:

  Alegeți furnizori care oferă platforme accesibile online și pe dispozitive mobile, permițând angajaților să învețe în ritmul lor și de oriunde. Această flexibilitate este crucială în mediul de lucru modern, unde angajații pot avea programe variate și nevoi diferite de învățare.

  Totodată, asigurați-vă că furnizorul oferă o combinație de metode de predare, cum ar fi lecții interactive, module video, sesiuni live cu instructori și exerciții practice. Diversitatea metodologică poate stimula interesul și motivația cursanților.

 • Monitorizarea progresului, prin rapoarte detaliate:

  Optați pentru furnizori care dispun de instrumente avansate de monitorizare a progresului. Sunt de preferat rapoartele detaliate despre progresul fiecărui cursant, identificând zonele de îmbunătățit și punctele forte. Aceste informații pot ajuta HR-ul și directorii de training să ia decizii informate despre ajustarea programelor de training.

Desigur, pe lângă integrarea AI, directorii de resurse umane și de training trebuie să ia în considerare, în continuare, următoarele aspecte esențiale:

 • Reputația furnizorului:

  Verificați experiența furnizorului pe segmentul corporate și standardele de calitate în activitățile de training. Solicitați recomandări de la alți clienți corporate.

 • Metode de predare certificate:

  Optați pentru furnizori care utilizează metode de predare interactive și eficiente, certificate internațional și utilizate în strategiile moderne de învățare.

 • Tipuri de programe oferite:

  Verificați dacă furnizorul oferă o gamă variată de programe, inclusiv cursuri în persoană, online sau cu o abordare practică și ușor neconvențională, adaptate profilului și nevoilor companiei-client.

Prin urmare, alegerea unui furnizor de cursuri de limbi trebuie făcută cu atenție, pentru monitorizarea și adaptarea continuă a procesului de training în funcție de nevoile reale ale echipei.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

 A_BEST a fost înfiinţat în 2008 şi este unul dintre centrele independente de top din România, pentru învățarea limbilor străine de către români și expatriați. A_BEST oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi; cursuri de limbi străine pentru copii; testări cu recunoaștere internațională; traduceri; audit lingvistic; evenimente dedicate mediului academic.

Cu un portofoliu de peste 15 limbi străine, trei acreditări internaționale și una națională, Centrul de Limbi Străine A_BEST a avut, din 2008 până în prezent, peste 400 de clienți persoane juridice (companii multinaționale sau naționale, din domenii diverse precum: FMCG, retail, logistică, banking, PHARMA, transporturi, banking, IT&C, TELECOM, asigurări, turism etc).

În martie 2024, A_BEST, unul dintre liderii de pe piața din România în furnizarea de traininguri lingvistice corporate, și AC LANGUAGE SCHOOL, o instituție de prestigiu din Statele Unite ale Americii, au stabilit un parteneriat strategic, prin care își propun să ofere companiilor din România acces la cursuri online de limbi străine de cea mai înaltă calitate, pe platforma deținută de AC Language School, pentru a sprijini dezvoltarea personală și profesională a angajaților.

Prin acest parteneriat, cursanții A_BEST au acces la experiența și resursele de învățare ale AC LANGUAGE SCHOOL, inclusiv o gamă largă de programe educaționale, materiale de învățare actualizate și tehnologii de învățare online de vârf. Această colaborare permite Centrului de Limbi Străine A_BEST să ofere companiilor din România oportunitatea de a-și îmbunătăți competențele lingvistice ale echipelor lor într-un mod flexibil și convenabil, adaptat cerințelor și nevoilor specifice ale fiecărei organizații.

 • Autor:
  Aura Icodin – CEO -ul & Fondatoarea Centrului de Limbi Străine A_BEST