Despre România globalizată, în cadrul unei noi ediții de succes a Conferinței A_BEST
“Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”

A_BEST, unul dintre cele mai mari centre independente de învățare a limbilor străine din România, a organizat în data de 28 octombrie 2020 conferința „Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”, ed. a IV-a, în colaborare cu Teleperformance România. Cu această ocazie, Jose Kombo, Employer Branding Ambassador Teleperformance România, a susținut o dezbatere interactivă,  despre impactul și importanța limbilor străine în comunicare și CEX (Customer Experience).

Evenimentul a avut loc live, online și s-a adresat profesioniştilor de resurse umane din multinaționale și managerilor din companii, reunind un număr de aproximativ 30 de participanți. S-a discutat despre cât de bine este cotată România atunci când vorbim despre abilitățile românilor și interesul acestora de a se dezvolta în acest domeniu, mai ales în noul context socio-economic, generat de criza sanitară.

Limbile străine – avantaje în business

Limbile străine au numeroase avantaje în business, iar programele de training lingvistic pentru angajaţi sunt esenţiale pentru o companie multinaţională.

“Ieri români, azi cetățeni ai Planetei…În studiul EF English Proficiency Index 2016, România ocupă locul 20 din 72 de țări evaluate la nivel mondial în ceea ce privește competențele de limbă engleză pe care le au locuitorii și modul în care aceștia reușesc să le pună în practică în relațiile sociale și profesionale. Pe de altă parte, deși 98% dintre cetățenii UE studiază limba engleză, România are un procent de 50% al studiului limbii franceze, aceasta din urmă ocupând încă un loc important în prioritățile sale lingvistice. În ceea ce privește limba germană, aceasta este a 3- a limbă străină vorbită în România și a 4- a limbă maternă din Uniunea Europeană”

a mai subliniat Jose Kombo.

‘’O companie care investeşte în cursuri de limbi străine poate să îşi crească vânzările, deoarece prin sporirea competenţelor angajaţilor ea poate evita bariere lingvistice şi culturale”

a precizat Aura Icodin, Fondator& CEO – Centrul de Limbi Străine A_BEST.

Companiile care sunt în căutare de cursuri de limbi străine pentru angajaţi trebuie să ţină cont de câteva elemente cheie în alegerea furnizorului de training lingvistic. Potrivit Aurei Icodin, „printre cele mai importante elemente se numără: experienţa pe piaţă, portofoliul de clienţi, echipa de traineri, metoda de predare, capacitatea de a personaliza programele de training şi oferta financiară”.

Conferința online „Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”, ed. a IV-a face parte dintr-o serie de evenimente organizate de A_BEST cu scopul de a promova importanța investiţiilor în programe de training şi cursuri de limbi străine, adaptate nevoilor concrete de învăţare ale cursanţilor din corporații, în conformitate cu specificul mediului de afaceri din România. De exemplu, A_BEST a mai organizat în anii anteriori încă trei ediții offline ale evenimentului „Ascensiunea în mediul de business prin limbile străine”, iar printre speakeri s-au numărat Magda Sandu, HR Manager PORSCHE Finance Group România (ediția I), Diana Burhală, Learning & Knowledge Leader IBM România (ediția a II-a), respectiv Bogdan Barbu, Head of Centralized Branch Operations RO – Unicredit Business Integrated Solutions Gmbh (ediția a III-a).

Evenimentul s-a încheiat cu un concurs și o sesiune de business networking.

  • Organizator: Centrul de Limbi Străine A_BEST

  • Partener principal: Teleperformance România

  • Parteneri comunicare: Camera de Comerț Olandeză-Română (NRCC), Dynamic Business Connections, Elite Business Women, Comunicatedepresa.ro

  • Parteneri: undelucram.ro, Plurivox, Suciu – The Employment Law Firm, Anca Duse Photography, 3PM.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

A_BEST a fost înfiinţat în 2008 şi este unul dintre cele mai mari centre independente de învăţare a limbilor străine din România. A_BEST oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi; cursuri de limbi străine pentru copii; testări cu recunoaștere internațională; traduceri; audit lingvistic; evenimente dedicate mediului academic. Pentru detalii, vă invităm pe https://abest.ro/.