Eseul personal e o parte esențială a aplicațiilor pentru programe de studii, burse sau programe de dezvoltare profesională în străinătate.

Un eseu convingător îți valorizează povestea personală, arată ce te motivează, cum îți propui să-ți atingi obiectivele și să contribui la domeniul tău profesional.

atelier-de-scrisÎn acest atelier, cursanții vor învăța cum să-și spună povestea personală – simplu, onest și eficient – ca parte a unei aplicații pentru programe în străinătate.

Atelierul va include exemple reale de eseuri de succes, exerciții de scris și de structură, și lecturi. Până la finalul atelierului, fiecărui cursant i se va cere să scrie un eseu personal în limba engleză. Cursanții vor primi feedback atât de la instructor, cât și de la ceilalți participanți.

Simina Mistreanu e jurnalist cu experiență în Statele Unite și România. A absolvit masterul în jurnalism la University of Missouri-Columbia, în cadrul unei burse Fulbright și a obținut, din partea universității, cea mai valoroasă distincție post-universitară, bursa O.O. McIntyre. A scris, printre altele, la publicațiile The Oregonian, The Wichita Eagle, Columbia Missourian, Decât o Revistă, Wall-Street.ro și Esquire România.

Cui se adresează atelierul: Tuturor celor interesați să aplice la facultăți, masterate, burse sau programe de dezvoltare profesională în străinătate, în special Statele Unite.

Format: Patru întâlniri săptămânale a câte două ore, joi de la 18:30.

Perioada: 5 – 26 martie

Loc: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, sala Atelier, etaj 1 (acces pe la intrarea personal)

Cost: 400 de lei (taxa fi plătită în contul Asociatiei CSR Mindset: RO73 INGB 0000 9999 0426 6239, ING Bank cu mentiunea “taxă înscriere atelier de scris” sau direct la atelier, în prima și a treia sâmbătă)

Informații și înscrieri: contact@csrmindset.ro; 0745.195.428