Astăzi, cunoaşterea unei limbi străine este indispensabilă pentru un candidat care vrea să se angajeze într-o companie multinaţională, oportunităţile sale profesionale fiind cu atât mai mari, cu cât nivelul la care poate utiliza limba ţintă este foarte bun. Un exemplu în acest sens îl reprezintă companiile francofone care recrutează periodic, în cadrul târgurilor de profil, buni cunoscători ai limbii franceze.

„Franceza este una dintre limbile cheie folosite de Comisia Europeană, alături de engleză şi germană. De asemenea, numeroase companii multinaţionale sau instituţii folosesc franceza ca limbă de comunicare cu partenerii internaţionali, în cadrul întâlnirilor de afaceri”, afirmă Aura Ipate, Director General al Centrului de Limbi Străine A_BEST. Tot ea precizează că „cei care îşi doresc să obţină un job într-o companie şi au nevoie să îşi dezvolte abilitățile de exprimare în limba franceză, se pot înscrie la cursurile pe care Centrul de Limbi Străine A_BEST le organizează periodic la sediul său din zona Piaţa Romană.”

Târg de cariere pentru francofoni

affiche-2013-webCentrul de Limbi Străine A_BEST se alătură, în calitate de partener, celei de-a treia ediţii a evenimentului  „Forum de l’emploi francophone”, un târg de cariere, care va avea loc în zilele de 14-15 martie 2013 la hotelul Minerva din Bucureşti. De altfel, A_BEST a susţinut şi ediţia anterioară a evenimentului destinat candidaţilor, profesioniştilor cu experienţă, absolvenţilor şi studenţilor care îşi doresc oportunităţi de muncă, stagii şi chiar burse în companii francofone.

„Angajatorii caută profesionişti cu experienţă pertinentă şi pasiune pentru domeniile IT&C, servicii clienţi, finanţe, contabilitate, inginerie, mecanică şi administrativ, cunoscători de limba franceză şi care stăpânesc o a doua limba străină europeană”, precizează Cristina Firon, Managing Partener Franco-Jobs.com. Potrivit acesteia, „pentru candidaţii fără experienţă, unele companii caută tineri cu excelente rezultate universitare, implicaţi în activităţi extraşcolare pentru burse în Franţa în domeniul producţie /distribuţie de energie termică/electrică sau în domeniul managementul afacerilor – domeniul energetic.”

Târgul de cariere „Forum de l`emploi francophone” este parte a celei de-a treia ediţii a „Săptămânii recrutării francofone la Bucureşti”, care are loc în perioada 11-16 martie 2013. Cu acest prilej, vorbitorii de limba franceză au posibilitatea de a participa la numeroase ateliere practice şi conferinţe ce se vor derula la Politehnică, la Universitate, la sediile sociale ale companiilor care vor primi studenţii filierelor francofone şi la Hotel Minerva.

Evenimentul „Săptămâna recrutării francofone la Bucureşti” este organizat de Franco-Jobs.com, un site de recrutare dedicat angajatorilor şi candidaţilor francofoni din România, susţinut de asociaţiile studenteşti şi filierele francofone.

Informaţii suplimentare despre „Forum de l’emploi francophone”: www.franco-jobs.com.

Contact: office@abest.ro / 0762.274.914/ www.abest.ro /  www.franco-jobs.com

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL – European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări ECL; testări LCCI; pre-testări Cambridge;  traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.