În luna noiembrie 2012, Centrul de Limbi Străine A_BEST organizează cursuri intensive de limba engleză/ germană pentru cadrele medicale, în sistem mini-grupă. Personalul medical care are nevoie de limba engleză sau germană la locul de muncă, pentru studiu individual sau pentru obţinerea unui loc de muncă în Marea Britanie ori Germania este aşteptat la cursurile de pregătire, ce se vor derula săptămânal, începând cu data de 24 noiembrie 2012.

În anul 2011, aproximativ 2900 de medici „au solicitat certificate profesionale curente colegiilor medicale din întreaga ţară pentru a putea pleca să lucreze în străinătate”, se arată într-un raport dat publicităţii de Colegiul Naţional al Medicilor. Totodată, primele două ţări alese de medici ca destinaţii au fost Germania şi Marea Britanie, conform sursei citate.

Exersarea limbajului medical, alături de traineri profesioniști

La cursurile intensive de limba engleză/ germană, în sistem mini-grupă, pe care Centrul de Limbi Străine A_BEST le organizează, se pot înscrie medici, studenţi la medicină, precum şi alţi profesionişti din domeniul medical. Acestea se adresează celor care au nevoie de utilizarea unei limbi străine, în activitatea pe care o desfăşoară, dar şi pentru a obţine un loc de muncă în Marea Britanie sau Germania.

Echipa de traineri A_BEST pune la dispoziţia cursanţilor materiale de pregătire, texte inspirate din cărţi de specialitate, publicaţii medicale etc, prin care  participanţii la şedinţele de pregătire să poată învăţa cum să comunice cu pacienţii ori colegii din ţările în care doresc să profeseze. Totodată, temele de discuţie abordate implică atât un limbaj general, cât şi unul specializat, iar accentul se pune cu precădere, pe vorbire şi ascultare. Nu în ultimul rând, cursurile intensive A_BEST se focusează pe practica vocabularului limbii engleze/ germane, dar şi pe revizuirea structurilor gramaticale de bază ale limbii străine studiate.

Printre tematicile pe care trainerii Centrului de Limbi Străine A_BEST le vor aborda la cursurile intensive de limba engleză sau germană, în sistem mini-grupă, se numără terminologia medicală, abrevierile medicale, limbajul funcţional în context medical sau redactarea unei rețete. De asemenea, cursanţii pot învăţa expresii utile în limba engleză şi îşi pot exersa  limbajul de specialitate.

Trainerii A_BEST sunt bine pregătiţi, au studii de specialitate, dar şi experienţă în predarea limbilor străine pentru adulţi. De asemenea, fiecare trainer A_BEST lucrează cu maximum şase cursanţi înscrişi în fiecare grupă, pentru eficientizarea procesului de predare.

Paşaport lingvistic”, pentru un job peste hotare

Cadrele medicale care doresc să obţină un certificat internaţional care să ateste cunoştinţele de limba engleză sau germană pot opta pentru examenul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), A_BEST fiind centru acreditat din 2012.

Cunoscut și sub denumirea de „paşaport lingvistic”, certificatul ECL atestă într-un cadru internaţional rezultatele obţinute de o persoană care învaţă limbi străine şi care dorește să ia parte la experienţe lingvistice şi interculturale diverse.

Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp şi sunt recunoscute în întreg spaţiul european, în America Centrală şi America de Sud. Testările ECL se adresează, în special, celor care doresc să îşi efectueze studiile în străinătate, celor care şi-au propus să lucreze în domeniul cercetării sau să obţină un loc de muncă în ţările din Europa sau din lume.

Centrul de Limbi Străine A_BEST va organiza o sesiune de testări ECL în luna februarie 2013.

Reduceri pentru colegii care studiază impreună

Centrul de Limbi Străine A_BEST oferă o reducere de 5% la cursurile intensive de engleză/ germană, în sistem mini-grupă, atât pentru participanţii din cadrul aceleiaşi instituţii medicale, cât şi pentru persoanele care se cunosc şi se hotărăsc să studieze împreună.

Persoanele interesate pot să se înscrie la cursurile intensive de limba engleză/ germană, în sistem mini-grupă, ce se vor derula în perioada 24 noiembrie 2012 – 16 februarie 2013. Cursurile au loc o dată pe săptămână, sâmbăta, între orele 09.00 – 12.00. Şedinţele totalizează un număr de 30 de ore, structurate în 10 sesiuni de curs a câte trei ore.

Mai multe informaţii despre cursurile intensive de limba engleză/ germană pentru cadrele medicale, în sistem mini-grupă, găsiţi aici.

Pentru înscrieri rapide ne puteţi suna la 0762.274.914 sau ne puteţi contacta pe e-mail la office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări ECL; testări LCCI; traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.