Sâmbătă, 12 ianuarie 2013, s-a organizat la sediul Centrului de Limbi Străine A_BEST un seminar de pregătire pentru examenul ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages). Treisprezece traineri A_BEST au obţinut Certificatul de examinatori ECL, în baza căruia pot evalua candidaţii, la proba orală.

Seminar de pregătire ECL pentru trainerii A_BEST

training ECL - 12 Ianuarie 2013 (27)aProgramul de training despre examenul ECL a fost susţinut de Biro Zoltan, reprezentant regional ECL, care a vorbit despre probele de examinare şi a făcut clarificări cu privire la desfăşurarea testării propriu-zise, bazându-se pe exemple şi situaţii practice. S-au abordat aspecte importante ale examenelor ECL, cum ar fi: pregătirea pentru proba orală, structura examenului, tehnici de examinare şi rolul examinatorului.

De asemenea, Biro Zoltan a prezentat şi câteva particularităţi ale examenului ECL, una dintre cele mai importante fiind flexibilitatea. El a precizat pentru A_BEST că „ECL oferă unui candidat posibilitatea efectuării examenului parţial, de exemplu doar a probei de vorbire şi ascultare, în situaţia în care acesta nu are nevoie şi de partea scrisă.”

Reprezentantul regional ECL a adăugat că testarea este potrivită atât pentru persoanele care vor să studieze în străinătate, cât şi pentru cele care se orientează către piaţa de muncă. Nu în ultimul rând, Biro Zoltan a mai spus că “un centru de limbi străine trebuie să fie flexibil, iar din momentul în care are candidaţi pe care îi pregăteşte la o limbă străină, trebuie să le ofere şi oportunitatea de a putea da examenul local, într-un mediu cunoscut, în care ei să-şi poată valorifica cunoştinţele de limbă străină fără să fie influenţaţi de un mediu extern.”

Certificate ECL pentru trainerii A_BEST

training ECL - 12 Ianuarie 2013 (22)aCei 13 traineri care au luat parte la seminarul ECL desfăşurat la sediul Centrului de Limbi Străine A_BEST au obţinut Certificate de examinatori pentru desfăşurarea probelor orale ale testărilor propriu-zise.

A_BEST organizează periodic cursuri de perfecţionare şi evenimente similare, centrul fiind în permanenţă preocupat să asigure trainerilor săi mijloacele necesare pentru dezvoltarea profesională în mediul lingvistic. Acest lucru este confirmat şi de trainerii A_BEST. Spre exemplu, Luminiţa Moldovan, trainer colaborator – specializarea  engleză şi franceză, în cadrul A_BEST, ne-a spus că: „O astfel de pregătire îmi conferă un grad mai mare de încredere al cursanţilor, care pot fi mai deschişi, dar şi mai motivaţi să participe la training.”

Certificatul ECL – „paşaport lingvistic” pentru studii şi muncă peste hotare

Centrul de Limbi Străine A_BEST este acreditat ECL (European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages), pentru organizarea examenelor ECL recunoscute la nivel internaţional. Astfel, persoanele care vor să lucreze în străinătate, dar şi cele interesate de studii peste hotare pot obţine un certificat de competenţă în limba engleză/ franceză/ germană/ italiană/ spaniolă/ rusă/ română.

Testele ECL sunt realizate şi evaluate de o universitate de prestigiu din ţara de origine pentru fiecare limbă în parte.

Pentru mai multe detalii, puteţi consulta calendarul înscrierilor, disponibil aici.

Persoanele care vor să participe la testările ECL ne pot contacta la numărul de telefon 0762.274.914 sau pe adresa de e-mail office@abest.ro.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST (acreditat LCCI – London Chamber of Commerce and Industry – International Qualifications from EDI, acreditat ECL – European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages) este o companie ce furnizează servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi;  testări ECL; testări LCCI; pre-testări Cambridge;  traduceri; interpretariat; audit lingvistic; ghidaj turistic în limbi de circulaţie internaţională; sejururi lingvistice.