În era globalizării accelerate, în care afacerile se extind rapid pe plan internațional, comunicarea eficientă în limba engleză a devenit esențială pentru succesul în afaceri. Pentru companiile listate sau pentru cele care se pregătesc să se listeze la Bursă, investiția în cursuri de limba engleză dedicate angajaților nu este doar un pas inteligent, ci și o strategie necesară pentru o comunicare fluidă cu partenerii internaționali.

“Apartenența la o lume globală de business prin limbile străine este, de altfel, misiunea A_ BEST pentru companiile din România, de aproape 15 ani.”

a precizat Aura Icodin, Fondator & CEO – Centrul de Limbi Străine A_BEST (foto)

Companiile listate la Bursă atrag atenția investitorilor din întreaga lume. De la rapoartele financiare până la prezentările pentru investitori, o comunicare precisă și bine formulată poate face diferența când vine vorba de obținerea susținerii financiare necesare pentru evoluția companiei.

Cursurile de limba engleză pentru afaceri permit angajaților să interacționeze fără probleme cu partenerii internaționali, cu clienții și cu furnizorii. Cu fiecare cuvânt bine ales și cu fiecare negociere reușită în limba engleză, compania devine mai competitivă pe scena globală. Astfel, angajații pot colabora mai eficient cu partenerii de afaceri din întreaga lume, reducând riscul de neînțelegeri și erori. Această comunicare îmbunătățită are ca rezultat creșterea performanțelor atât individuale cât și de echipă, generând beneficii tangibile pentru întreaga companie.

Mai mult decât atât, compania își va contura o imagine mai puternică pe piață, căci companiile preocupate de dezvoltarea continuă a angajaților lor și de calitatea comunicării cu partenerii internaționali transmit pe piață un mesaj clar, robust, care consolidează încrederea investitorilor, clienților și partenerilor de afaceri.

Listarea unei companii la bursă implică, totodată, pregătirea și depunerea unei serii de documente legale și financiare, de multe ori fiind necesară traducerea acestora în engleză: prospectul de listare, raportul financiar anual, raportul de management, raportul auditorului, eventualele acorduri cu unități bancare sau cu creditori, diverse documente legate de autorizare și aprobare, etc.

“La A_BEST, lucrăm cu traducători autorizați, cu experiență, pentru a realiza traduceri precise și de calitate, asigurându-ne că mesajul original este transmis corect în limba țintă. Mai mult decât atât, traducerea nu se rezumă doar la transpunerea cuvintelor dintr-o limbă în alta, ci și la înțelegerea subtilităților culturale și lingvistice, echipa noastră fiind atentă și la aceste aspecte de finețe.”

mai precizează Aura Icodin.

“În relaţia cu clienţii, noi, la Centrul de Limbi Străine A_BEST, suntem în permanenţă preocupați să le punem la dispoziţie pachete de servicii lingvistice menite să valorifice într-o foarte mare măsură bugetele existente pe aceste segmente, contribuind astfel la optimizarea costurilor. Totodată, oferim permanent clienților noștri corporate consultanță în ceea ce priveşte Strategia de Management Lingvistic, aceasta reprezentând un pachet de măsuri şi tehnici pentru a evita barierele lingvistice şi culturale pe pieţe străine noi sau în expansiune”

declară Aura Icodin.

Așadar, investiția atât în cursuri de limba engleză, cât și în servicii specializate de traducere reprezintă o parte importantă a Strategiei de Management Lingvistic, indispensabilă în cazul companiilor listate sau în curs de listare la Bursă. Aceste aspecte au un impact semnificativ asupra comunicării interne și externe, asupra extinderii pe piețele internaționale și, în cele din urmă, asupra succesului global al companiei.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

Centrul de Limbi Străine A_BEST (https://abest.ro/) este în prezent unul dintre centrele independente de top pentru învățarea limbilor străine de către români și expatriați.

Cu un portofoliu de peste 15 limbi străine, trei acreditări internaționale și una națională, Centrul de Limbi Străine A_BEST a avut, din 2008 până în prezent, în cei aproximativ 15 ani de când activează cu succes pe piața de profil, aproximativ 400 de clienți persoane juridice (atât companii multinaționale sau naționale, din domenii diverse, precum: FMCG, retail, logistică, banking, PHARMA, transporturi, banking, IT&C, TELECOM, asigurări, turism etc, multe din Top 300, cât și instituții, ambasade etc), iar în ultimii 5 ani, echipa A_BEST a livrat peste 50.000 de ore de cursuri corporate de limbi străine.

Contact rapid: office@abest.ro, 0762 274 914