Cu ocazia derulării săptămânii „Şcoala Altfel”, la sediul Centrului de Limbi Străine A_BEST a avut loc pe 8 aprilie 2015 un workshop antrenant, la care au participat 13 elevi 20150408_114217de la licee şi colegii din Bucureşti. Activităţile pe care echipa A_BEST le-a pregătit în cadrul atelierului „Scoala Altfel” la A_BEST – „Călătorie culturală in jurul lumii” au vizat prezentarea şi cunoşterea unor elemente de cultură şi civilizaţie europeană.

„Şcoala Altfel” la A_BEST a debutat cu o prezentare interactivă, cu titlul „Călătorie culturală în jurul lumii”, susţinută de Irina Angelescu, trainer de Limba Engleză şi Limba Spaniolă. Cu ajutorul unor imagini şi filmuleţe inedite incluse 20150408_114754în prezentare, participanţii au fost invitaţi să cunoască mai multe informaţii despre elemente de cultură şi civilizaţie din întreaga lume. Apoi, elevii împărţiţi în mini-grupe au trebuit să recunoască nişte fragmente de muzică tradiţională pe care le-au ascultat în timpul prezentării.

Atelierul a continuat cu organizarea unui concurs de curiozităţi lingvistice, 20150408_114656structurat în două activităţi practice. În cadrul primei activităţi, fiecărei echipe i-au fost oferite bileţele cu ghicitori pe care trebuiau să le rezolve în cel mai scurt timp. Pentru cea de-a doua activitate, echipele au primit un chestionar lingvistic cu 15 întrebări la care trebuiau să găsească răspunsul corect. La finalul activităţilor, echipele câştigătoare au fost premiate cu locuri gratuite la pre-testările IELTS organizate la sediul A_BEST.

mesajeÎn ultima parte a workshop-ului „Şcoala Altfel” la A_BEST, echipele de elevi au realizat câte un desen cu ajutorul căruia au transmis lucrurile cu care au asociat atelierul la care au participat. Spre exemplu, una dintre echipe a schiţat un ceas lângă care a scris cuvântul „SMART”, spunând că timpul la workshop a trecut într-un mod antrenant.