În actualul context socio-economic, este de dorit ca responsabilitatea socială corporativă să facă parte din strategia pe termen lung a oricărei companii. “Începând din vara anului 2012, Centrul de Limbi Străine A_BEST și-a propus să se implice în mod constant în programe de sprijinire a comunității, una dintre problemele de interes major pentru noi fiind educația copilului.”, declară Aura Ipate, Director General A_BEST. „Astfel, s-a născut deja un prim parteneriat, și anume cel cu Fundația INOCENȚI, de care suntem foarte încântați și în care credem cu tărie!, completează aceasta.

Fundația INOCENȚI a fost înființată în anul 1990, sub numele de Romanian Children’s Relief (RCR), fără caracter politic sau religios, cu scopul de a sprijini copiii și familiile defavorizate din România. Din anul 1998, Fundația INOCENȚI este înregistrată legal în România, iar în prezent desfășoară programe în București, Bistrița și Cluj, prin care sprijină peste 2000 de copii aflați în dificultate:

  • „Viața Copilului” – București, Bistrița, Cluj-Napoca
  • „Eu și familia mea” – Bistrița
  • „Educație timpurie”/ „Program educațional” – București, Bistrița
  • „Educație timpurie pentru copii cu deficiențe” – Bistrița
  • „Integrare școlară și socială a copiilor rromi” – București, Bistrița
  • „Centrul de suport educațional” – București
  • „Olimpiada Inocenților” – Bistrița.

Mai multe despre programele Fundației INOCENȚI puteți afla accesând site-ul www.inocenti.ro sau vizitând pagina de Facebook https://www.facebook.com/InocentiRCR.

În perioada 01 – 31 august 2012, în  beneficiul copiilor incluși în programul de prevenire a abandonului școlar „Centrul de suport educațional” (pentru elevi înscriși în clasele 0-IV),  Centrul de Limbi Străine A_BEST derulează mini-campania intitulată „Ghiozdănelul vesel! Umple un ghiozdan cu rechizite și astfel,  o inimioară de copil –  cu  multă veselie!”. Trainerii, cursanții, traducătorii, clienții și partenerii A_BEST sunt invitați să contribuie cu diverse obiecte  școlare, pentru sălile de clasă și de joc, căci – după încheierea vacanței de vară – copiii vor avea nevoie de cât mai multe cărți, caiete, rechizite, jocuri educative, hărți, mici produse de igienă (șervețele umede, săpun de mâini) etc.

În plus, echipa Centrului de Limbi Străine A_BEST susține și celelalte metode simple, dar eficiente prin care oricine poate oferi o mână de ajutor copiilor INOCENȚI, de-a lungul anului școlar:

Donează și primești o carte “Picturing the Possible” cu poze ale fotografului Michael Carroll:  https://www.michaelcarrollphoto.com/Galleries/Picturing_Possible/index_PP.html

—Donează și primești un DVD ”Hand Held”, un documentar  realizat de cunoscutul producător de la Hollywood – Don Hahn, nominalizat de doua ori la premiile Oscar: https://www.handheldthemovie.com/

—Alătură-te echipei de voluntari din cadrul Fundației INOCENȚI!

—Fii suporter! Donează periodic! https://inocenti.ro/?pagina=22

Organizează un mic eveniment între prieteni sau o seară caritabilă în sprijinul Fundației INOCENȚI!

Echipa A_BEST conștientizează faptul că implicarea companiilor private în proiecte de responsabilitate socială este vitală pentru societate. Din acest considerent, pe viitor, se dorește ca Centrul de Limbi Străine să răspundă activ și concret nevoilor comunității din care face parte!”, conchide Aura Ipate.

Contact Centrul de Limbi Străine A_BEST:

Aura Ipate – Director General: aura.ipate@abest.ro; 0762.274.913;

Contact INOCENȚI:

Ioana Ștefănescu – Office Manager:  ioana.stefanescu@inocenti.ro;  0741.754.040;

Valentina Maghirescu – Director Dezvoltare:  valentina.maghirescu@inocenti.ro; 0751.242.282